Igen, nekem jó! Azértis! Igaz, betegen fekszem négy napja, de! Kiderült, hogy a bajban van segítség: suroló, síkáló, sütő-főző leány, bevásárló, fenyőfáról gondoskodó fiú, és egyetlen reggeli készítés után semmit nem csináló zuram... ez utóbbi a kevésbé jó. Aztán van 4 helyett 33 csatorna. (mondjuk egy se nagy szám) Most meg bízom egy csendes, békés estében. Neked is ezt kívánom, békéset, boldogat drága E.! :)
Mások jódógombaságai
Re:Re:Nekem jó?
Dátum: 2013.01.17 | Feladó: bizonytalan
Kedves P!
szögediesen így köll:
röndösek a gyerökök!:)
a rétesen még gondolkodom, eddig mindenféle nyavalya tartott vissza a csinálásától.:( de ha mégis rászánom magam, eldicsekszem majd az eredménnyel.
Ebben a rézfánfütyülős blogban minden kajcsi, süti elmegy. :) szerintem
Re:Re:Re:Nekem jó?
Dátum: 2013.01.21 | Feladó: p
jóvammá, te odavalósi!:) Saját tájszólásomban nem tudok írni:) Máséban meg csak hebásan:)
Hú, most ennék is egy kis rétest...Feltétlenül dicsekedj el, de itt csak kreatív mesterművekről szoktunk ám olvasni, úgyhogy össze kell kapnod magad!! :) Nem ám csak úgy, hagyományosan, valami újítást is vigyél bele!:)
puszi, p
Re:Re:Re:Re:Nekem jó?
Dátum: 2013.01.22 | Feladó: bizonytalan
Félek, hogy Rézangyal kreativitását nem tudnám überelni.:) Különben is hagyomány tisztelő vagyok, ha meg nem, akkor azt mondom, hát ez nem sikerült.:))
pusz minden rétesimádónak:)
Re:Re:Re:Re:Re:Nekem jó?
Dátum: 2013.02.22 | Feladó: Rézangyal
A rétes attól is lehet Rézangyalos, hogy félkész réteslapból sütöd :o))
Vaagy van olyan, hogy lusta asszony rétese, amit meg sodorni kell...
Különben nekem attól szoktak kreatívak lenni a kajáim, mert menet közben kiderül, hogy valami hozzávaló nincs otthon ésakkor helyettesíteni kell valamivel... És így.
De az igaz, hogy az igazi a nyújtott, darás-meggyes... Hmmm Imádom.
nekem jóóóóó!
Dátum: 2012.12.16 | Feladó: bizonytalan
...mert végre a végére értem a takarításnak! Ajándékok 30%-on állnak. Ez nem annyira jó, de az ötlet megvan!:)
Aztán az is jó, hogy ma kaptam segítséget kicsifiamtól krumpli puceválásilag.:) Hogy az ember milyen kicsinek is tud örülni!:)Ha Péntekke, ha erre jársz szívesen olvasnék a rétes készítés rejtelmeiről.
Re:nekem jóóóóó!
Dátum: 2012.12.17 | Feladó: Rézangyal
Wooáá... Kedves Bizonytalan! Sok kicsi nagyra megy... vagymi.. :o) És előrébb tartasz az ünnepvárásban mint én!
Sok további jót neked.
Re:nekem jóóóóó!
Dátum: 2012.12.21 | Feladó: p
Szia, kedves Bizonytalan, íme a recept: 60 dkg liszt, 1 tojás, 1 ek. ecet, kb. 3 dl víz, diónyi zsír (újhullámosoknak vaj). A víz langyos legyen, ebbe kell tenni az ecetet, illetve egy csipet sót. Ebből két adag tészta lesz. Ami fontos, hogy a dolgok szobahőmérsékletűek legyenek, ne hűtő/spejz ilyesmi hideg, a liszt is! Ezeket össze kell dolgozni, na ez a munkás része...míg el nem válik az edény falától kb. Ez egy unalmas és karizmot igénylő része a dolognak:) Közben lehet filmet nézni, zenét hallgatni, álmodozni, vagy jól felhergelni magunkat valamin, oszt leadni a feszkót úgy erőből:) Aztán pihentetni kell kb. 2 órácskát a két cipót (és magunkat-szerintem:)), szigorúan letakarva a cipókat, nehogy megszáradjanak. Aztán lehet nyújtani. Nyújtáskor is kell rá olvasztott zsírt/vajat tenni mikor még ilyen lángos méretű csak, aztán azt lehet kézfejjel nyújtani minden irányba. Picit kiszakad, lyukas lesz szerintem nem tragédia, tekintve, hogy feltekerve majd úgysem látszik. A széleket lecsípni, letekerni körbe. Aztán jöhet rá a töltelék, amit csak akarsz, ugyanúgy mint egy pitébe. Itt is érdemes pici zsemlemorzsát a gyümölcsösökre, a túróba tojást (hogy majd összeálljon) és kis búzadarát tenni, hogy el ne ázzon a tészta. Feltekerni, és szintén jól meglocsolni olvasztott zsírral vagy vajjal, és mehet sülni. Fincsi:) Ilyen egyszerű, csak neki kell állni, aztán majd lesz valami belőle!! Rossz nem lehet hozzáállással:) Puszka és szép karácsonyt lányok!!:)