ja, ja:)
Mások jódógombaságai
Re:nekem jóóóóó!
Dátum: 2012.12.21 | Feladó: p
Szia, kedves Bizonytalan, íme a recept: 60 dkg liszt, 1 tojás, 1 ek. ecet, kb. 3 dl víz, diónyi zsír (újhullámosoknak vaj). A víz langyos legyen, ebbe kell tenni az ecetet, illetve egy csipet sót. Ebből két adag tészta lesz. Ami fontos, hogy a dolgok szobahőmérsékletűek legyenek, ne hűtő/spejz ilyesmi hideg, a liszt is! Ezeket össze kell dolgozni, na ez a munkás része...míg el nem válik az edény falától kb. Ez egy unalmas és karizmot igénylő része a dolognak:) Közben lehet filmet nézni, zenét hallgatni, álmodozni, vagy jól felhergelni magunkat valamin, oszt leadni a feszkót úgy erőből:) Aztán pihentetni kell kb. 2 órácskát a két cipót (és magunkat-szerintem:)), szigorúan letakarva a cipókat, nehogy megszáradjanak. Aztán lehet nyújtani. Nyújtáskor is kell rá olvasztott zsírt/vajat tenni mikor még ilyen lángos méretű csak, aztán azt lehet kézfejjel nyújtani minden irányba. Picit kiszakad, lyukas lesz szerintem nem tragédia, tekintve, hogy feltekerve majd úgysem látszik. A széleket lecsípni, letekerni körbe. Aztán jöhet rá a töltelék, amit csak akarsz, ugyanúgy mint egy pitébe. Itt is érdemes pici zsemlemorzsát a gyümölcsösökre, a túróba tojást (hogy majd összeálljon) és kis búzadarát tenni, hogy el ne ázzon a tészta. Feltekerni, és szintén jól meglocsolni olvasztott zsírral vagy vajjal, és mehet sülni. Fincsi:) Ilyen egyszerű, csak neki kell állni, aztán majd lesz valami belőle!! Rossz nem lehet hozzáállással:) Puszka és szép karácsonyt lányok!!:)
Re:nekem jóóóóó!
Dátum: 2012.12.17 | Feladó: Rézangyal
Wooáá... Kedves Bizonytalan! Sok kicsi nagyra megy... vagymi.. :o) És előrébb tartasz az ünnepvárásban mint én!
Sok további jót neked.
nekem jóóóóó!
Dátum: 2012.12.16 | Feladó: bizonytalan
...mert végre a végére értem a takarításnak! Ajándékok 30%-on állnak. Ez nem annyira jó, de az ötlet megvan!:)
Aztán az is jó, hogy ma kaptam segítséget kicsifiamtól krumpli puceválásilag.:) Hogy az ember milyen kicsinek is tud örülni!:)Ha Péntekke, ha erre jársz szívesen olvasnék a rétes készítés rejtelmeiről.
három dolog...
Dátum: 2012.11.30 | Feladó: bizonytalan
Nem látom a betűket, mert annyira röhögök a guzmán bromélián meg az őguzmánságát támadó csigahadseregen.:)))
Köszi Rézangyal!:) Pár száz éve nem röhögtem ilyen megállíthatatlanul.
Megvolt a mára rendelt jódógombaságom.
Re:Jódógombaság
Dátum: 2012.11.28 | Feladó: Rézangyal
:) Klassz estéd volt.
Mondjuk én végig frászban voltam az előadásán, mert 3 m-re állt tőlem és végig "inzultált" valakit... :o)) De tény és való, napokig foglalkoztatják az embert a hallottak.
Köszi, hogy leírtad!
További sok-sok jódógombaságot !
Jódógombaság
Dátum: 2012.11.27 | Feladó: Hivatlan
Csernuson voltam ma este! :) Még mindig szuper, fenomenális. Elérte, hogy könnyezzek a röhögéstől és a megrendüléstől. Tud valamit!! (na meg én is bőgős vagyok :)
Re:Re:Re:Re:Re:Re:Nekem jó!
Dátum: 2012.12.08 | Feladó: Rézangyal
Úgy látszik sokunknak van "réteses " emléke :)
Üdvözöllek nálam kedves p! :o)